
Mesiangervo-valkosuklaa kakku <3
Mesiangervo maistuu vaniljalle ja hieman karvasmantelille. Se sopii todella hyvin maustamaan leivonnaisia ja itse kokeilin tehdä kahvikakun, johon laitoin kourallisen mesiangervon kukkia. Täytyy sanoa, että se oli todella hyvää. Valkosuklaa antoi kakkuun mehevyyttä ja mesiangervonkukat upean maun. Muistathan, että aspiriinille eli asetyylisalisyylihapolle allergisille et voi tätä herkkua tarjoilla!!

Valkosuklaa mesiangervokakku
- 200g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 kermaa/maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl – 1 dl mesiangervonkukkaa (kuivattu maistuu voimakkaammin)
- 2 tl leivinjauhetta
- valkosuklaa levy
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin mesiangervonkukka sekä leivinjauhe. Lisää taikinaan varovasti sekoitellen vuoroin jauhoseosta ja vuoroin kermaa/maitoa. Lisää lopuksi 3/4 osaa valkosuklaa levystä murskattuna.
Laita seos hyvin voideltuun vuokaan ja paista 175 astetta noin 1h, kunnes kakku on kypsä. Koristele sulatetulla valkosuklaalla sekä syötävillä kesäkukkasille. Kuvassa tuoksuvatukka.
Ihana kakku on valmis tarjottavaksi kahvipöytään tai vaikka ihanan yrttiteen kanssa. Mesiangervo sopii hyvin myös vaikka marjapiirakan pohjaa maustamaan, kokeile ja testaa rohkeasti <3
Tiina

